Butiken på Landet i Uppsala

Alla pratade om denna butik.

Det är en omtyckt butik, alla pratar oh känner till det, men själv hade jag aldrig varit där. Tänk nu min förvåning när jag åkte dit för någon timme sedan med en vän som är bekant med Agneta och Gustaf som driver lokalerna. Det är en söndag, det är också sent på kvällen men, så fort vi anlände dit så kom Gustaf körande sin lastbil och välkomnade oss. Vi hade inte stämt en tid för att mötas där. Han ringer Agneta och så fik jag spontant och exklusivt besöka Butiken i Landet i Uppsala.


20210912_163105jpg

Butiken i Landet är en del av Fredriklunds Gård, där odlas spannmål, potatis, jordgubbar och sparris. Gården har även en del köttdjur.


20210912_165427jpg

På insidan fanns det en sortiment av tvål, dofter, dam och herrkläder, accessoarer, te, honung m.m. Allt i finaste kvalitet och som dessutom är exponerat över ställningarna på ett charmigt sätt.


20210912_165422jpg

Inredningen i natur material från sällsynta virke på golvet till stommarna på taket allt genomsyrar stil och äkthet. Man vill bara handla här. Agneta och Gustaf är det perfekta paret för att driva en sådan verksamhet. Från valet av sortimentet till kundmottagandet paret kan sin sak. Jag menar vilka andra skulle gå med på att ställa upp för besökare en söndag kväll?

 


20210912_163135jpg

Jag lämnade platsen med ett tvål med persika doft, en burk honung och 2 burkar av Earl Grey och Royal Scottish. Jag ser fram emot nästa besöket då kanske fyndar jag en eller fler julklapp till en älskade människa.