En mäklaraffär

Hur valet av mäklaren gör skillnad när du köper eller säljer en bostad?

Hur köper man eller säljer ett hus? Vad händer inför visningar? Städning, styling, bildtagning, visning, lån från bank, kontraktteckning… allt är inte så enkel att ta reda på men gör man rätt så kan man uppleva en rolig övergång mellan bostäderna. Vi som snart flyttar ihop hade tur. Här ska jag beskriva hur och varför allt flöt så smidigt.

De första husen vi besökte Jakob och jag hade vi lite intryck kvar av de efter respektive visning ända fram tills den vackra villan på Blåhakevägen i Sunnersta dök upp. Bilderna på den eleganta bostaden fick oss att dregla. Intresseanmälan gick smidigt, det blev visning dagen efter. Väl framme blev vi fint bemötta av mäklaren Johan Löfving som råkar vara en av de främsta aktörer på Svensk Fastighetsförmedling i Uppsala. Vi kände starkt för huset och drömmar om framtiden svepte över planen om flytt. Johan väntade diskret utanför på att vi skulle ta en runda i huset . När vi var klara svarade han på våra frågor. Snart berättade vi om att vi behöver hjälp med att sälja vår nuvarande bostad då erbjöd han vänligt att titta in för en värdering och eventuellt smida ihop köp och försäljning av våra bostäder. Intrycket var suverän när han föreslog en visning till för barnens skull. Han förstod behovet av att ha med alla aktörer.

 Johan dök upp på besök hos oss dagen efter. Han undersökte läget och kom upp med en plan på hur vi skulle kunna gå tillväga för att sälja. Han föreslog ett ambitiöst pris efter marknadens efterfrågan. Veckan efter skulle vi få ett besök av stylisten som han anlitar för sådana uppdrag sen gick han.

johan-lofving-maklare-uppsalajpg

I eftertanke bestämde vi att inte köpa den fina gula villan i Sunnersta. Ibland ska man följa sitt hjärta. Johan grattad oss för beslutet och utryckte sitt nöje eftersom att i vårt fall, renoveringsprojektet hade slitit på vår relation. Att riva ner kök och väggar mellan jobb och samtidigt ta hand om 6 barn är inte optimal. Beslutet var sorgfull men skön. Trösten var vår nyvunna mäklare som spontant blev vår allierade. Medan vi åter letade efter vår framtida hem skulle han lägga ut den nuvarande rådhuset som kommande.

Annelie, stylisten, kom in till oss enligt avtalat tid och gick runt mellan de tre våningar. Hon tog anteckningar och banade vägen för att uppnå de perfekta bilder som visas i bostadsannonser. Annelie rekommenderade att skala av, gruppera liknande föremål, fylla med växter ock krukor, ta bort personliga bilder o.s.v… Enkla steg men för mig som är amatör i dekorationsfrågor blev det som en uppenbarelse. Bilderna skulle tas på 2 omgångar eftersom ytan att förbereda är stort och Johans motto är att slippa stress. Vi mobiliserade barnen och djupstädade. Minuter innan fotografen skulle dyka upp filmade jag följande klipp

https://youtu.be/oIvUks8Oizs

Under tiden flyttade vi till min gamla hyreslägenhet för att försöka behålla ordningen här. Två veckor senare hade annonsen uppdaterats med nya bilder. Johan hade kört en smart kampanj där han samlade in intressanta som vill komma på visning. När husets annonserades till salu och visningsdagen var inne snyggade vi till hemmet lite extra för sista gången och sprang iväg. Huset väntade på sina gäster. Några timmar efter Ringde Johan och berättade att allt hade gått bra. Snart efter fick vi uppdateringen om att första gästen hade lagt ett bud, sen andra gästen och sen ett tredje bud. På ett dygn hade vår vackra fastighet sålts till en småbarnsfamilj.

Vi trodde aldrig att vi skulle lyckas och hemmet såg aldrig så prydligt ut. Fotografen tog sina bilder både inne samt med drönare och vi började ladda för nästa omgång med fotografering. Annonsen med kommande försäljning publicerades på kvällen, vi fick en länk för att följa utvecklingen.

Varför skriver jag om Johan på Svensk Fastighetsförmedling i Uppsala?
Därför att familjen under en tät period hade att göra med olika mäklare och Johan utmärkte sig med sin stil och kunskap. Vi kände som att han nästan blev vår anförtrodd vän. Grannarna häpnade över både smidigheten och även över priset. Vi kände oss som omhändertagna. Svesnkfast.se skickade hem en kopia av den luxuösa prospekten de hade tryckt samt kopior av två olika vykort med bild från huset som hade skickats till människor i nära området där i det första det annonserades om försäljningen medan den andra meddelade att köpet hade genomförts.

Johan får dessutom två extra poäng av mig. Den första är till för att han som är hjärnan och navet bakom svenskfast.se i Uppsala så sysslar han med vad han är bäst på. Att gå ut på fälten och sälja bostad. Den andra är till för att han tvekar inte en sekund och hoppar in i Jerusalema dance challenge med sina medarbetare och skapar drömarbetsplatsen.