Fin kväll hos Egon i Uppsala

Man kan knappt gå förbi Egon i Uppsala utan att känna sig nyfiken på den fina restaurangen vid
hörnet på Design torget.

Dekorationen i rustik stil med konstnärliga föremål från forna tider som pryder väggar och tak ser  ut som konstellationer i himlen. På sommaren ser terrassen utanför restaurangen så bjudande ut med sina charmiga dynor och filtar. Egon är ursprungligen en norsk kedja som finns att besöka i Sverige på tre ställen vars en ligger i Uppsala. Tack vare att jag hade vaktat en hund åt en bekant som jobbar där så fick jag ett erbjudande titta in och smaka på en av deras nya rätter. Då tog jag på min fina nya klänningen och gick med min älskling på en kväll ute.


2c27638d-30f2-4d42-931e-52375c054dfajpg
Väl framme möttes vi av ett glatt ansikte som visade oss till vårt bord. Menyn är så varierade och vi var nyfikna på mycket. Vi började med att beställa en förrätt med friterade tiger räckor kycklingvingar och lökringar. till maten tog vi vin och en  alkoholfri dryck som heter Mango Mule. Det sist nämnda har blivit min favorit dryck nu med den suveräna blandningen av Mango, ingefära, lime och honung.

20210918_195228jpg
Vi kompletterade allt med en Carbonara pizza och en sweet sour chicken bowl.


20210918_202555jpg

Det är onödigt att beskriva känslan av att vara på Egon en lördag kvällen, vackra romantiska tända ljus runt omkring mig med sällskapet som är intressant och rolig att umgås med. Passa på du också nästa gång du får chansen, vänta inte på att vakta en hund eller liknande men sätt målet att du måste besöka denna fina restaurang som stolt överlevt pandemin och fortsatt dra till sig glädje sökande människor från alla skaror.