Inlägg

Det har alltid slagit mig att den ultimata lyckan ska alltid ha ett pris.

Mitt i livets glädjevändning hände en dramatisk event natten till den 5:e oktober. Jag drömde att min mamma i hemlandet gick bort. en känsla av extrem obehag svepte over hela min själ. jag gick upp och kollade att barnen var varma i sina sängar sen gick och la mig direkt.  På morgonen sa Alva att ingen av kaninerna var i buren. Uteburen i vilken de övernattade. de var fria i gården och hemmet under övriga tider. De har säkert rymt tänkte jag. Jag gick ut för att kolla själv. det ryste i ryggen av kall känsla, buren var tom, ingen kanin syns inom räckhåll inte ens på grannarna tomt. Jag fick ett nöd samtal av en vän som hade missat bussen till flygplatsen och lovade räddning sen sa jag till Jakob. Älskling något stämmer inte, vart är kaninerna?

När jag kom tillbaka från Arlanda möttes jag av gråtande barn och man. Jag förstod att ''någon'' av kaninerna ska ha blivit bortförd av en räv eller liknande. Vi hade säkrat buren men... istället fick jag höra att lite päls från samtliga 4 kaniner hittades i utegården. Samtliga 4. Ett stort hål från utsidan hade grävts under buren och den förbannade räven hade jobbat hela natten på att döda och föra bort all mina 4 små pälsklingar. Jag kunde knappt tro mina öron. sorgen blev bottenlös.


Med denna text önskar jag hylla först, Charly. Han var familjens älskling efter vår kanin ''Kanina'' hade gått bort av ensamhet när jag och barnen satte i skyddshemmet. Charly var den sötaste och mest vänliga kanin någon kan ha haft. Han kom braöverens med alla och var alltid tacksam. Sista tiden lärde han sig några busiga tricks och skuttade iväg när jag skulle fånga honom i utegården. sen letade jag efter och hittade honom chillandes under en gigantisk rabarber blad. vila i frid min älskling. vad jag älskar dig.20210919_184710jpg

Sen vill jag skicka en hälsning till bossen Xena. Xena var klanhövdingen bland kaninerna. hon var värsta utforskare och akrobat. När Xena stampade på marken efetr hon hade känt lukten på en katt hemma hos mig gick alla 4 kaniner och gömde sig i djupa håll i hemmet. hennes ledarskap i klanen ifrågasattes aldrig. tuff tjej i lyxförpackning med sin glänsande svarta päls. Förlåt mig Xena för att jag inte räckte för att skydda både dig och din klan. du gav värsta fajt mot jävla räven. det är din själ som väckte mig på natten. Jag var blind som inte tittade ut mot er genom fönstret. Jag hade kanske kunnat rädda er.
20210820_214140-01jpeg

Sen kommer du min vackra Merlin. Du trollband mig från första ögonkastet och jag kan ännu tro mina ögon att du verkligen fanns på riktigt. Du var lika vacker som Narcisius fast du brydde aldrig dig om ditt utseende. Du vill bara äta mina växter och blommor. Vilken gourmet kanin du var. Nu har jag adopterade din tvillingbror om vi Kallar Ré Mi. han påminner mycket om dig och det händer att jag ser dig när jag tittar på honom. 

20210914_1857070jpg

Och sist men inte minst lilla Lunni.

du kom hem till oss en kall februari dag då du blev hittad i skogen. Vi satte ihop namn på tjejerna som hittade dig och du döptes till Lunni. Vi vet inget om din förflutna men vi vet att ingen söt kanin som dig förtjänar att bli dumpad i skogen. Sen hittad vi en familj som vill adoptera dig. De hade en kanin som aldrig behandlade dig bra så du kom tillbaka till oss. barnen jublade den dagen. Du var liten, nyfiken och mjuk. du orkade med en skada på framtassen och visade aldrig någon tecken på att du tyckte synd om dig själv. Du var alltid full med energi trots din blyga sätt att vara. Vila i frid lilla bebis.
IMG_30921jpg

I en värld full med orättvisor spelar våra husdjur en stor roll i våra egna och även i våra barns liv. Vi ansvarar för deras välfärd och de skänker tillbaks harmoni. Att lära känna ett djur och förstå dess karaktär och vad det är som gör en unik är ovärderlig. Likt räven i berättelsen av ''Den Lilla Prinsen'', lär man känna en person så blir denna person unik i hela världen.
Att förlora mina 4 kaniner som delade vårt liv kan ha varit det hårdaste slag i mitt liv efter min fars bortgång.  Jag höll mig borta från medier och sökte tröst genom att adoptera nya nissar som satte instängda dagar ut i sina burar. det skänker mig tröst. Nu har jag Ré Mi och Silva hemma. inga mer kaniner som övernattar ute.