Kaninjourhem

När man haft ett antal kaniner som fyllde barnens vardag med glädje så kan man inte låta bli att bli berörd när man få höra/läsa att dessa små varelser blir dumpade ute i snön på ödemark med noll chans att överleva. Vi bestämde oss i familjen för att bli jourhem till hemlösa kaniner för att hjälpa och rädda så gott vi kan.

I denna blogg kommer jag att ta fram 2 exempel. På 2 olika personer och hur varje person har hanterat sin kanin.

 

catering uppsala

Sara älskar djur, hon har katter och hundar. Hon tänkte utöka familjen med en kanin. Snart efter hon hade adopterat Silvia upptäckte Sara att hon inte tål hö. Hon bestämde sig motvilligt att adoptera bort tussen som hade hunnit bli både vaccinerat och kastrerat. För att ha ro i sinnet kontaktade Sara Smådjurschansen som har höga krav på vilka som kan ta hem en av deras kaniner. Hon hade kunnat lägga en annons på blocket t.ex. men valde att inte göra det. Silvia kom hem till mig hela vägen från Stockholm . Jag Kände hur Sara lämnade en del av sitt hjärta kvar hos Silvia när hon skulle iväg. Jag lovade återkoppling. Det var för en månad sen.

 I lördags kom ett fint ungt par som är proffs på att skämma bort kaniner, Linnea och sin pojkvän. De hämtade Silvia efter att de hade sett en annons om att on vill bli adopterad på smådjurschansen.se. På Linneas Instagram kontot får man följa den överlyckliga gnagare i sitt nya liv https://instagram.com/kibathebunny?igshid=mzqzukj1ofex.k .  Samma dag och nästan samtidigt gick två fina tjejer Linn och Unni längst ett stig I skogen. De möttes av en okänd man som hastigt gick förbi. Lite senare steg en av tjejerna bakom en buske, där upptäckte hon en kanin i en  box av frigolit. Kaninen tittade nyfiket på allt snö runt den. Det var -10 grader ute.

Tjejerna la ihop 2 och 2 och tog hem kaninen. De kontaktade länsstyrelsen, polisen och blev kopplade till Smådjurschansen vilka i sin tur kontaktade mig. På kvällen var den hemlösa ninisen hemma hos mig. Vi la ihop namnen på tjejerna som hittade den i skogen och kallade henne Lunni. Nu söker Lunni sitt forever nya hem.

catering uppsala

Lunni pausar gnagandet för bilden

Kaniner är oskuldsfulla varelser. De är tystlåtna och blyga. Våra 3 egna kaniner medlar fred och avkoppling i familjen. Var och en på sin sida kan bidra till att djur och natur behandlas rätt. Tipsa er bekanta som har kaniner om smådjurschansen. sprid kunskap om olika organisationer som bidrar till en värdigare värld. Djur och natur är värda vår respekt.