Som en dans på bordet

Lifestyle
Posted in

Affärsresa till fabriken.

Affärsresa
Posted in

När man är i Izmir.

Har jag någonsin besökt ett land mer än en gång om året? Nej

Har jag verkligen råd och tid att besöka Turkiet för tredje gången det innevarande året? Nej.

Men för att återigen få ordning i min ekonomi efter skilsmässan och en pandemi:n är jag på affärsresa igen , i Izmir.


Vad är speciellt med den här staden? Izmirerna kommer att få dig att bli kär i dem såklart men hur? För det första får jag inte checka in på ett hotell…min kontakt vill ha mig i sitt hem. Jag blir plockad på flygplatsen. Bli eskorterad (ibland mot min vilja) till platser, lämnade av på flygplatsen… En vän som jag träffade förra juli bjöd in mig till sitt bröllop och jag har precis varit där.

Så Izmir är inte bara de extravaganta bröllopsklänningar och klädfabriker. Det är också det där vackra kaoset där taxichauffören plötsligt stannar för att hämta något någonstans innan han sätter sig igen bakom ratten. Det är färgerna, cocoreci (grillade fårtarmar), festen, middagen på golvet, de civiliserade herrelösa hundarna och katterna som lever i harmoni med människorna, de hälsande glada barnen, de nya vännerna och killarna som blir kränkta om en kvinna betalar för sin ☕ eller om hon vill bära en tung väska.
Nu ska jag blåsa bort dig och ställa en fråga. Hur stor är chansen att klarar alla dina ärendenizmir i en främmande stad i ett främmande land om du råkar glömma din plånbok med alla värdefulla kontanter och kreditkort på din lokala flygplats? Ja jag har klarat mig och ja det är tack vare de där VIP-vännerna som är värda miljarder.

Join the conversation

Bästsäljare:

SHOPPINGKASSE 0

RECENTLY VIEWED 0