Som en dans på bordet

Övrigt
Posted in

På besök hos Hotel Villa Anna

Hotel Villa Anna
Posted in

Första pärlan i Uppsala.

Inbäddat bland Odinslunds trygga trädstammar ligger ett tilldragande ljusgult stenpalats. Där tronar Hotel Villa Anna, ett stenkast från vår ståtliga domkyrka.

Hotel Villa Anna drivs av Josefine Milton, som jag lärde känna för några år sedan under min resa som småföretagare. Om det är någonting jag lärt mig av Josefine så är det vikten av att se till alla detaljer i en verksamhet. ”Jag lämnar ingenting åt slumpen”, säger Josefine.

Jag blev nyfiken på vad detta betyder och vad hon för att upprätthålla Villa Anna som ett starkt varumärke på Uppsalas hotell- och restaurangscen. Extravagant och chict men samtidigt personligt, och välkomnande med båda fötterna på jorden.  För att ta reda på mer bjöd jag mina båda döttrar på middag på Hotel Villa Anna.

Sedan tidigare hade jag koll på att Hotel Villa Anna dagligen dukar upp ett populärt Afternoon Tea. Jag visste också att många brudpar firar bröllopsmiddag i festvåningen. Däremot kände jag inte till att restaurangen tar emot mindre sällskap, och då erbjuder läckra middagar med många lokala råvaror samt drycker ur sin välfyllda vinkällare under det vackra husets stenvalv. 

När vi visats till bordet av en leende Joakim, en av husets somelierer, förklarar han spelregerna för kvällen. Förutom a la carte fick vi välja mellan fyra och sex rätter.. Varje rätt matchad med läckert och ibland överraskande vin eller alkoholfritt. För vår del blev det rågsurdegsvåfflor med löjrom, salmalax med enbärsemulsion, krasse och morotschips, chorizocroquetas med bönmajo, kantareller med friterad äggula, gösmousseline och havskräfta. All kompletterat med läckra och lekfulla tillbehör som rökt olja, färsk tryffel och fläderpicklad kålrabbi. Som dessert en riktig smällkaramell i form av pistageströ på grillad jordgubbsglass med kräm av mysmadra som topping på en mandelkaka.

Livet bjuder

Alla dessa smaker och upplevelser gav mig och mina barn en värdefull upplevelse som jag sent kommer att glömma. Fler gäster i mogen ålder hade sällskap av yngre personer. Kanske ville de som ja uppvakta sina mest kära i den lugna atmosfären på Hotel Villa Anna. I mitt fall blev besöket en vändpunkt efter hårt slit de senaste månaderna med att återstarta mitt företag, och ett tack till barnen för deras praktiska och moraliska stöd. 

Join the conversation

Bästsäljare:

SHOPPINGKASSE 0

RECENTLY VIEWED 0