Som en dans på bordet

Inspiration
Posted in

Shirt Stories

Posted in

Lördag kväll, den 2 january skrev Per Holknekt att han behövde hjälp med några plagg, kläder och skor att fixas/ putsas.


Inget är för svårt eller för långt borta. Per är min fina mentor, dessutom han är en kär vän.
Söndag vid 12-tiden var godset framme hos mig i Uppsala. Natten till den 4:e var listan med 7 skor och 15 klädplagg med beskrivning var skickad till honom. Allt i påsar var av yppersta kvalitet. Slitaget i plaggen skildrade de resor och äventyr dessa plagg hade varit med om. Ett av plaggen hade kostat 55′ på Harrods. Ett par av skorna mutade han sig till vid en kort resa till New York. Skorna var ett visnings exemplar och ännu inte till salu. Per kom ändå hem med dem i bagaget.

Mitt hjärta över handen bad jag min älskling Jakob om hjälp. Vi lastade de fina skorna på hans cykel och jag fick eskortera lasset till Ove på Skotjänst i Uppsala. Ove är lika kunnig som effektiv. Han är min granne sedan jag drev min butik Joumana på Stora Torget. Han visste vad som behövde göras. Han föreslog lösningar. Jag skulle hämta inom några dagar. Kalas.
Per pekade ut 3 favoriter bland kläderna. Bottega Veneta, Valentino och Prada. Med extra kärlek tog jag fram nål, tråd och sax och fäste maskorna en för en, fyllde hålen och satte lappar på armbågar.
Med en klädexpert som Per man får inte svika eller låta vänta. Jobbet blev klart på tåget mot Stockholm. “Det känns som jul”, sa han och toppade upplevelsen genom att bjuda på världens godaste sushi med magiskt rökt lax hos Vanadis. Sådant jobb hade jag inte levererat på det viset innan. Tillbaka till Uppsala, andra hemliga plagg står på tur.

Join the conversation

Bästsäljare:

SHOPPINGKASSE 0

RECENTLY VIEWED 0